FruHolmrink

Förvara & bära med sig utpumpad bröstmjölk

När jag hade pumpat ut bröstmjölk gjorde vi på olika sätt för olika scenarion.

Obs! Läs info på 1177 angående regler kring bröstmjölk. Mina tips nedan är endast olika praktiska tips.

1. Direkt när pumpningen avslutades hällde jag över den i bra förvaringsburkar från Philips Avent. De var perfekta i storlek och hade skrivbar yta på locket för att märka burken med datum och klockslag.

2. När bebisen skulle få bröstmjölken så värmde vi den i förvaringsburken i ett vattenbad till fingervarm temperatur. Varmt vatten i termos fanns förberett för att kunna hälla upp i en skåp där vi satte burken för uppvärmning. Sedan hällde vi upp den i soft cup/tillmatningsset/nappflaska och serverade.

3. När bröstmjölken var nedkyld och jag ville frysa den så fryste jag hellre den i istärningspåsar än att frysa den i istärningsform. Lättare att få ut från istärningspåsen och jag räknade ut att en istärningsbit var ca. 12 ml bröstmjölk så det var lätt att tina rätt mängd i vattenbadet direkt inför serveringen. Eller hälla tillbaka i en förvaringsburk och tina över natten i kylskåp för att värma i vattenbad vid servering nästkommande dag.

4. När vi skulle vistas utanför hemmet och bära med oss bröstmjölk gjorde vi på olika sätt. Först bar vi med oss kylväska och kylklamp som kylde ner förvaringsburkarna med bröstmjölken i. Men jag kom sedan på att det gick att hälla bröstmjölken i flergångspåsar för purémat med smart hällpip. Då fick jag en platt förvaringsburk som jag kunde lägga i en Frozzy Pack matlåda (matlåda med frysklamp inbygd i locket). Lätt att få ner i skötväskan istället för i en separat kylväska.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats