FruHolmrink

MammaHälsa: Projekt Återta Hälsan

Dags för the ugly truth och att blotta en väldigt känslig/känslosam del av mig själv.

Så är det dags att en gång för alla ta tag i min hälsa. Projekt Återta Hälsan. Både fysiskt (viktnedgång, stärka kroppen) och psykiskt (leva mer i nuet, inte stressa, landa i föräldrarollen).

Innan graviditeten hade jag ca. 22kg övervikt (enligt eget tycke). Och jag la på mig 16 kg under graviditeten. Jag lyckades snabbt tappa 10 gravidkilon. Men i allt amningsstrul som gjorde mig vilsen och ledsen la jag på mig 5 kg igen genom humörsätande ? givetvis är detta också p.g.a. mycket stillasittande då Elsa hittills bara viljat sova hos en i famnen. Jag är också under utredning för reumatisk sjukdom då jag har enormt mycket ledsmärtor och andra konstiga symtom som ökat drastiskt efter graviditeten, vilket tyvärr (utan att ha massa ursäkter) gjort att jag kämpat med att klara vardagen med att ta hand om Elsa och sno runt vardagspusslet snarare än att prioritera min egen hälsa. Jag har heller inte brytt mig ett dugg om kosten efter graviditeten, mer än att jag fortsatt äta glutenfritt och vi har börjat med mjölkfritt till 95% också eftersom Elsa är mjölkproteinallergisk så vill vi redan nu komma in i de rutinerna.

Nu är det dock dags! Nu ska i första hand de 11 gravidkilona bort (delmål). Sedan får jag ta de andra 22kg, kanske ha 11 kg till som delmål. Så totalt mål är att gå ner 33kg. Men ingen stress i detta! Allt måste göras i rimlighet utifrån det tuffa vardagslivet som småbarnsmamma och med 2 bonusbarn. Det är för mig själv men också för min familj jag ska kämpa för detta! God hälsa = Glad Mamma = Glad familj ❣️ andra anledningar till att jag vill göra denna resa är att minska smärtorna i kroppen (är överrörlig och har fibromyalgi samt är under utredning för reumatisk sjukdom) – det gör jag dels genom att gå ner i vikt, orka börja träna stabilitetsträning och eventuellt prova medicinering igen. En annan anledning är att jag älskar att bära Elsa i sjal/sele och det är ganska tungt på längre promenader som det är just nu.

Belöning efter första etappen 11kg:

  • Massage + fotvård

Belöning efter andra etappen 11kg:

  • Massage + fotvård

Belöning efter tredje etappen 11kg – d.v.s. totalt 33kg viktnedgång:

  • Heldag med mannen på något spa! Barnfria! (Vem skall få agera barnvakt?)

Jag kommer avslöja längre fram om hur jag tänker göra detta när jag vet att mina strategier funkar och är stabila. Kommer uppdatera detta inlägget med viktnedgångssiffror som en egen dagbok över detta (kommer dock inte avslöja några kilosiffror). Jag kommer väga mig en gång i veckan (torsdagar) och även mäta bukmåttet.

————————————————————

Startvikt 7/3 2018: X kg, bukmått Xcm

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Morfar

    Vågen är en skum apparat och kan lätt få en att tappa motivationen. Tips: väg dig inte så ofta, gå mer på hur det känns. ???

stats